Здравјето започнува во цревата

Заедно со кислородот, храната е од витално значење за животот на човекот. На нашиот дигестивен систем е да ги извлечеме хранливите состојки што ни се потребни, што не е секогаш лесна работа. Во нашето црево, постојано се води битка помеѓу добрите и лошите бактерии.

Ако лошите бактерии почнат да се надминуваат од добрите, тоа создава нерамнотежа во дигестивниот тракт. Ова е познато како дисбиоза и може да предизвика проблеми како дијареја, запек, надуеност и болка во стомакот. Но, проблемите можат да одат подалеку од цревата. Новите истражувања укажуваат на силна врска помеѓу неурамнотежен микробиом и на пример дијабетес, дебелина и кардиоваскуларни болести.

Имунолошки систем - Прва линија на одбрана на телото

Во нашиот современ свет, сега ги осознаваме придобивките од целокупниот здрав начин на живот за нашиот имунолошки систем. Важен дел од сложувалката на животот е храната и нејзиното варење.Околу 80 % од нашите имунолошки клетки се наоѓаат во нашиот гастроинтестинален тракт.

Предупредување !

Информациите за нашите производи дадени на нашата интернет страница се само краток опис за особините на граничните производи и нивното индикационо поле. За стручно и професионално мислење Ве молиме консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт. Податоците на оваа оваа интернет страница служат само за информирање и истите не се наменети за промоција или рекламирање.