Безбедни и штетни

Ако се разболиме од бактериска инфекција, понекогаш антибиотиците е единственото нешто што може да помогне. Додека антибиотиците се несомнено важна опција за третман, подеднакво е важно да се разгледа дали тие се навистина неопходни во секој случај.

Антибиотиците можат да третираат само одредени медицински состојби и не се решение „сè во едно“, тие треба да се земаат само по совет на лекар и да се земаат како што е опишано во вклучените упатства. Неправилната употреба не само што може да доведе до резистентност на бактериите кон антибиотици, туку антибиотиците може да имаат и непријатни несакани ефекти бидејќи можат да ја исфрлат од рамнотежа нашата микрофлора.

Обнова на изгубените бактерии

Антибиотиците не само што ги уништуваат патогените микроорганизми што нè разболуваат, тие исто така ги инхибираат и корисни бактерии во цревата.

Ова, за возврат, им олеснува на другите патогени микроорганизми да го нападнат нашиот систем што доведува до несакани ефекти како што се надуеност, гадење, губење на апетит, повраќање и дијареја. Во такви случаи, пробиотиците може да се земаат заедно со пропишани антибиотици - идеално два до три часа пред или по земање доза на антибиотици. Tаквите добри бактерии можат да помогнат да се заменат изгубените добри бактерии.

Предупредување !

Информациите за нашите производи дадени на нашата интернет страница се само краток опис за особините на граничните производи и нивното индикационо поле. За стручно и професионално мислење Ве молиме консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт. Податоците на оваа оваа интернет страница служат само за информирање и истите не се наменети за промоција или рекламирање.