0-3

Baby Care

BioGaia Protectis капки

BioGaia Protectis Baby капки, е додаток на храна и безбеден, едноставен и ефикасен начин за одржување на соодветна концентрација на цревната флора. Капките може да се дадат на лажица или да се додадат во млеко, вода или кој било друг соодветен пијалок или храна, што ги прави совршени за доенчиња и мали деца или за оние кои не можат да земаат таблети. Само пет капки еднаш дневно ја обезбедуваат препорачаната дневна доза од 100 милиони живи бактерии L. reuteri Protectis, дополнувајќи ја микрофлората во дигестивниот тракт.

  • Ја надополнува цревната микробиота кај доенчињата
  • 100% безбеден за бебиња од првиот ден 
  • Практично користење
  • Погоден за долготрајна употреба
  • Природно потекло – L. reuteri Protectis се добива од мајчиното млеко
  • Лесен за употреба - само пет капки дневно
  • Отпорен на најчестите антибиотици, ефикасна колонизација за време на антибиотскиот третман
  • Без вкус
  • Нивото на глутен без шеќер, лактоза е под граничната вредност на ЕУ за производите без глутен

Сончогледово масло, масло со триглицериди со среден ланец (палмино јадро), L.reuteri DSM 17938

Пет капки еднаш дневно. За да диспензирате, навалете ја тубата наопаку и притиснете ја цевката многу нежно. Не ја надминувајте препорачаната доза. За да диспензирате, превртете ја тубичката надолу и притиснете многу нежно. Капките може да се даваат на лажица или да се додаваат во млеко, вода или било кој друг соодветен пијалак или храна. Капките нема да го променат вкусот на пијалакот или храната. Не додавајте во топли пијалаци или храна, и не внесувајте директно од шишенцето во устата, бидејќи тоа може да ги оштети живите култури. Овој производ не треба да се користи како замена за урамнотежена исхрана. Не ја надминувајте препорачаната дневна доза.

Да се чува на суво место, на собна температура (макс. 25 °C). Чувајте го садот затворен и проверете дали капачето е цврсто затворено. Откако ќе се отвори, шишенцето треба да се искористи во рок од три месеци. Чувајте подалеку од дофат на деца.

Предупредување !

Информациите за нашите производи дадени на нашата интернет страница се само краток опис за особините на граничните производи и нивното индикационо поле. За стручно и професионално мислење Ве молиме консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт. Податоците на оваа оваа интернет страница служат само за информирање и истите не се наменети за промоција или рекламирање.