Развивање здрав имунолошки систем

Бебињата се раѓаат со нецелосен имунолошки систем. Имунолошкиот систем се развива во текот на првите три години од животот и претставува важна основа за здравјето на детето во иднина. Во овој период, нивните мали организми учат како да се одбранат од штетните бактерии без да му наштетат на организмот преку прекумерно реагирање.

Нероденото дете прима антитела преку плацентата од средината на бременоста. За време на вагиналното раѓање, новороденчето ја прима првата количина бактерии преку вагиналната флора на мајката. Мајчиното млеко, меѓу другото, придонесува за градење на имунитет на бебето. После тоа, имунолошкиот систем на бебето мора да функционира самостојно и да создава антитела. Бидејќи повеќето имунолошки клетки се наоѓаат во цревата, важно е да се грижиме за овој дел од цревата.

Совети за поддршка на имунолошкиот систем на бебето

Контактот со бактериите е важен за развој на имунолошката меморија - способноста на имунолошкиот систем да препознае и да реагира. Раниот контакт со нечистотии и нестерилни работи од сите видови ја вежба оваа меморија и го зајакнува имунитетот.

Значи, не е толку лошо кога децата ги ставаат валканите прсти во устата. Здравата исхрана богата со минерали и витамини, како и доволно сон, исто така може да го зајакне имунолошкиот систем на детето, како и времето поминато надвор играјќи на свеж воздух.

Витамин Д - природен начин да останете здрави

Витаминот Д е од витално значење во секоја фаза од животот, но особено кај новороденчињата и малите деца кои растат брзо. Тоа е од суштинско значење за нормален раст и развој на коските кај децата, како и за робустен и добро функциониран имунолошки систем.

Во прилог на поминување време надвор, редовно надополнување на цревната флора кај детето со додатоци на БиоГаја (пробиотик) кои содржат Lactobacillus reuteri Protectis плус витамин Д3 е одличен начин да помогнете имунитетот да остане подготвен и подготвен за борба.

Предупредување !

Информациите за нашите производи дадени на нашата интернет страница се само краток опис за особините на граничните производи и нивното индикационо поле. За стручно и професионално мислење Ве молиме консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт. Податоците на оваа оваа интернет страница служат само за информирање и истите не се наменети за промоција или рекламирање.