Нови авантури за имунолошкиот систем

За време на овој период од нивниот живот, децата постојано доживуваат нови работи и започнуваат нови авантури. Додека одат на училиште, нивните тела постојано се соочуваат со нови микроби.

Имунитетот на децата честопати се предизвикува кога ќе започнат да одат на училиште или ги менуваат училиштата. Децата се во близок контакт со другите, особено во градинка и раните години на училиште, што ги прави повеќе подложни на неповолни услови. Родителите можат да помогнат со поттикнување на редовно миење на рацете, да ги научат децата да не ги ставаат играчките во устата и да го поддржат имунолошкиот систем на детето во текот на есента и зимата.

Предупредување !

Информациите за нашите производи дадени на нашата интернет страница се само краток опис за особините на граничните производи и нивното индикационо поле. За стручно и професионално мислење Ве молиме консултирајте се со Вашиот лекар или фармацевт. Податоците на оваа оваа интернет страница служат само за информирање и истите не се наменети за промоција или рекламирање.